Димитър Данчев: Очакваме победа на евроизборите

Апр 15, 2019 Новини Избори 0 1141

Младите хора показаха, че имат подкрепа в БСП

"В БСП цари демокрация. След 9 часа дебати, Националният съвет утвърди листата и показа, че в БСП решенията не се вземат еднолично". Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България” и кандидат за евродепутат Димитър Данчев по БНТ.  По думите му целта на Нинова е победа, а не постигане на вътрешнопартиен комфорт. Данчев изрази мнение, че първият вариант на листата, предложен от лидера на БСП, е бил логичен, а  в него е имало и баланс на различни типове личности. „Младите хора  показаха, че имат подкрепа в партията и в крайна сметка заеха по-добри места. Надявам се, че наличието на млади хора в листата ще се отрази положително на вота”, коментира народният представител.

„Когато решенията се вземат бързо и без дебат, получаваме обвинения, че става дума за еднолични решения, а когато има сериозен дебат и гласуване – тогава това е скандално. Позволете ми да не се съглася – това е вътрешнопартийната демокрация със своите плюсове и минуси”, категоричен бе социалистът. Той обърна внимание, че не бива да се забравя, че по настояване на БСП в Изборния кодекс е било запазено нивото на преференцията. „Оттук нататък важният избор не е на партийните централи, а на гражданите, които могат да ползват преференции в изборния ден  и да пренареждат утвърдените листи”, каза още Данчев.

По подов присъствието на Иво Христов в листата на БСП за евроизборите, Димитър Данчев коментира: „Той имаше своите номинации, както всички останали. Попадането му в листата не е изненада, тъй като г-н Христов отдавна е показал своите леви убеждения”.

За Цветелина Пенкова, третата в листата на БСП, Данчев заяви: Г-жа Пенкова е член на БСП от 2007 година и също е получила номинации от основните партийни организации – над 20 организации от цялата страна. Изборът на Националния съвет беше такъв – след балотаж между нея и г-н Витанов, тя зае третото място”.

„Очакваме победа на евроизборите. Социологическите проучвания сочат, че към този момент получаваме 6 места - аз мисля, че в една добра ситуация, можем да вземем 7”, заключи депутатът.