Сергей Станишев: Брутално и безумно!

Юни 12, 2010 Новини БСП 0 1586

Пред в

Пред в. 24 часа председателят на НС на БСП Сергей Станишев коментира думите на Бойко Борисов, че България се отказва от проекта „Бургас-Александруполис" и замразява строежа на АЕЦ „Белене":

Поредното безумно лично решение на премиера е част от постоянно генерирания хаос в България. За пръв път се надявам той да говори както обикновено и да промени мнението си. В противен случай правителството на ГЕРБ ще носи отговорността за поскъпването на енергийните суровини и тока, който след време ще се наложи да купуваме от нашите съседи.
Това е поредната проява на некомпетентност. Няма никакви нови експертни оценки или проекти. Какво значи „морето е бурно" или „заливът е тесен"? Да не би сега инсталациите там да са по-безопасни или по-модерни от новите, които биха се построили. Инфраструктурните проекти са свързани и с националната сигурност. Питам се чии интереси обслужва с едноличните си решения г-н Борисов? То може да бъде сравнено със затварянето на четирите блока в АЕЦ „Козлодуй" или отказа на правителството на Костов от „Син поток", довели до огромни щети за българската икономика.
Страната и гражданите ще загубят инвестираните средства, както и евентуални допълнителни загуби при евентуален съдебен спор с „Атомстройекспорт". Ще се задълбочи и кризата в отношенията с Русия.