Петър Витанов: Този парламент и правителство са неспособни да решат проблемите на България

Мар 29, 2019 Новини БСП 0 666

Изказването на Цветан Цветанов, че е невинен, е политическо лицемерие

"Този парламент и правителство са неспособни да решат проблемите на България. Те са замесени в мръсни и арогантни скандали.” Това заяви по БГ он Еър народният представител от ПГ на „БСП за България” Петър Витанов. „Ние работим за спечелването на предстоящите европейски избори и през последните месец – два ГЕРБ ни помагат много. Сведетели сме на изключително много скандали. Последният, с апартаментите, преля чашата на търпението на българските граждани”, категоричен бе той. Спаред него скандалът „Апартаментгейт” не може да бъде пришит на БСП. Той добави, че изказването на Цветан Цветанов, че е невинен, е политическо лицемерие. „Припомням, че след оставката си министър Нанков стана зам.-министър, същото стана и с министър Московски- след оставката стана представител на Черноморската банка. Оказва се, че министър Цветанов е недостоен за българския парламент, но е достоен да е втори човек в ГЕРБ и да прави избори”, каза Витанов и добави, че е очевидно, че в ГЕРБ няма морал.

„Излизането на парламентарната група на „БСП за България” даде възможност да се види нагледно- какво се случва в българския парламент”, каза Петър Витанов. Той добави, че са се изсветлили скритите коалиции.

 „Подобен тип изказвания- като това на министъра на външните работи на Турция, в навечерието на местния им вот, са непремерени и не помагат на двустранните ни отношения”, каза Витанов по повод думите на Мевлют Чавушоглу, че турската държава се е намесила в процеса на поправките на закона  за вероизповеданията.  „От друга страна, като вникнем в думите му и погледнем последното законодателство, няма как да не видим една висока степен на достоверност в казаното от Чавушоглу. Направено е едно скрито опрощаване на задълженията на Главно мюфтийство, защото получиха 10 годишно разсрочване на изплащането им”, посочи Витанов. Според него това разсрочване е в противоречие с Конституцията, защото поставя Главно мюфтийство в привилегировано положение.