БСП-депутат „бута” басейн на общински съветник от ГЕРБ?

  Добрич

 

Добрич. Срокът за разследването на срутената на 14 януари 2009г. зала за вдигане на тежести в градския парк в Добрич, ще бъде удължен, съобщи народният представител от БСП от региона Петър Димитров. Той е поел отговорност да следи как върви работата на разследващите органи за това как „се срути" сградата, в непосредствена близост до която е комплекс „Изида", чийто концесионер е общинският съветник от ГЕРБ Младен Матеев, председател на Комисията по спорта и младежта в Общинския съвет. Сградата, която е общинска собственост - на общинската фирма „Спортни имоти", бе брутално бутната при строителни работи за хотела на гербаджията, а извинението беше, че е строена през 60-те години,. Кметството не иска да си възстанови общинската собственост, но е дало разрешение на „пропадналото" място Младен Матеев да изгражда басейн и повече да не се притеснява от проверки. Кметът на  Добрич - Детелина Николова /ГЕРБ/, не се е произнесла по казуса, но пък насочва всички общински мероприятия в хотела на Матеев, който е в градския парк, вместо те да се провеждат в залите на общината без заплащане.  Става дума за явен конфликт на интереси, които общината не иска да признае. Не може „Царят на парка" - Младен Матеев, както го наричат добричлии, който е концесионер на общинската собственост - тенискортове, ученическа спортна школа, да е домакин в последно време на повечето мероприятия на общината и на министерствата. След бутането на сградата, където по случайност нямаше жертви на деца, които е трябвало да бъдат там на тренировка, и до момента няма решение за възстановяване на сградата от общината, но пък басейнът на нейно място се строи.

„От изпратено писмо с подписа на зам.-гл.прокурор Валери Първанов става ясно, че е имало образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това, че на 14 януари 2009 г. в Добрич е унищожена по непредпазливост сграда, собственост на "Общински имоти" ЕООД.  Това е сграда, която от 60-те години е била школа за щангисти от Добрич, които са в олимпийската летопис на България. Производството е било спирано от Районна прокуратура-Добрич, а с постановление от 15 март 2010 г. е възобновено, като са разпитани свидетели, назначени са и са извършени експертизи от РДНСК, от други служби е  изискана техническа документация. Предстои извършването на процесуално-следствени действия и това налага удължаване на сроковете за разследването. С писмо от 20 април т.г. досъдебното производство е взето на специален надзор от Върховна касационна прокуратура „ - каза още П.Димитров.

„Няма да има възстановена сграда, която пречеше на хищника Матеев" - казват ветерани от славната добричка школа по вдигане на тежести, но се надяват на разследването.