Григоров: Не си представям Габрово без студентите му

Има неразбиране от страна на община Габрово за проблемите на студентите от Техническия университет, заявиха бивши и настоящи студентски лидери от висшето училище на среща с кандидата за кмет Николай Григоров

Има неразбиране от страна на община Габрово за проблемите на студентите от Техническия университет, заявиха бивши и настоящи студентски лидери от висшето училище на среща с кандидата за кмет Николай Григоров. Още през октомври студентите направили подписка за откриване на автобусна линия от „Трендафила"  до учебните корпуси, но и до момента нямат отговор. Поставяли са и други проблеми - не достигат кофите за смет, няма осветление в близост до общежитията, улиците трябва да се преасфалтират.

„Не става дума общината да прави чудеса за университета, но нейната дейност засяга студентите," коментира Николай Григоров и даде пример с транспортната схема, която се разминава с часовете на лекциите. „Не мога да си представя Габрово без Техническия университет. Сега, когато управляващите говорят за оптимизиране и закриване на университети, сме длъжни освен да го защитим и като местна власт да създадем условия студентите да остават да живеят в Габрово", смята той.

Николай Григоров се срещна и с представител на Младежкото обединение в БСП. С тях обсъди идеята си общината да организира летни стажове за ученици и студенти. По думите му през летните месеци 90% от младите търсят работа срещу заплащане. „Такава инициатива вече има в община Смолян и работи добре," подчерта кандидатът за кмет.  

 „Не струва много пари, а само желание от страна на общината - така или иначе за същите дейности се плаща на фирми", мотивира се Григоров.

„Местната власт в Габрово няма стратегия за младежка политика - не само че не правим достатъчно за младите хора тук, но не изплозваме и техните идеи. Ще се окаже стратегическа грешка, ако, извинявайки се с кризата, свеждаме дейностите си само до финансиране на спортни клубове и закриване на училища," каза още кандидатът