Сергей Станишев обсъди с Юри Исаков енергийните проекти, визовия режим и отношението към руските паметници

Юни 03, 2010 Новини БСП 0 1160

Развитието на  големите енергийни проекти „АЕЦ-Белене", „Южен поток" и „Бургас-Александруполис" обсъдиха на работна среща председателят на НС на БСП  Сергей Станишев и Н

Развитието на  големите енергийни проекти „АЕЦ-Белене", „Южен поток" и „Бургас-Александруполис" обсъдиха на работна среща председателят на НС на БСП  Сергей Станишев и Н.Пр. ЮРИ ИСАКОВ- извънреден и пълномощен посланик на Руската федерация в България. Беше отбелязано, че забавянето им се е отразило негативно на България и нейната конкурентноспособност спрямо съседните страни. Общо беше мнението, че трите мащабни енергийни проекта дават уникален шанс на България да промени своята геополитическа и регионална тежест.

Н.Пр. ЮРИ ИСАКОВ информира своя домакин, че потокът от руски туристи има реална перспектива да нарасне до 1,2 млн. човека годишно при условие, че България намери облекчение за визовия си режим, подобно на други страни членки на ЕС като Гърция, Испания и Кипър.

Гостът сподели своето огорчение от отношението към руските паметници в София като посочи конкретно този в кв. Лозенец. Той е бил осквернен в нощта на 10 срещу 11 май т.г. с нацистки, антируски и антисемитски лозунги. Н.Пр. ЮРИ ИСАКОВ  подчерта, че левите политически сили като БСП са по природа по-грижовни и внимателни към историческата памет.

В края на срещата гостът постави редица въпроси за вътрешнополитическата обстановка в страната и внимателно изслуша отговорите на своя домакин.