В софийския квартал „Красна поляна“ приветстваха идеята държавата да се върне в икономиката

Окт 19, 2018 Новини Избори 0 720

19.10.2018 г.

„Приветстваме идеята държавата да се върне в определени сектори на икономиката”, това заявиха жители на столичния район “Красна поляна“ на среща със заместник-председателя на парламентарната група на „БСП за България“ Георги Свиленски и народните представители Георги Гьоков и Димитър Данчев. “България има нужда от нова посока, от нова перспектива, защото неравенствата се задълбочават, увеличава се броят на хората, които живеят в крайна бедност”, заяви Георги Гьоков. “В демографска криза сме, дори не е пресилено да кажем катастрофа, а управляващите не знаят как да се справят. Затова е нужно да дадем, заедно с народа си, работещи решения, за да стане родината ни такава, каквато всички мечтаем да бъде”, подчерта Гьоков. Той запозна присъстващите с акцентите от “Визия за България” в социалната сфера.

Нашата амбиция е да получим доверието на хората. Това, което предлагаме във “Визия за България”, е напълно изпълнимо”, това каза Георги Свиленски. По думите му левицата иска да управлява с енергията на хората. Ето защо, те трябва да припознаят това, което БСП предлага. Свиленски бе категоричен, че без дългосрочна стратегия, няма как България да се спаси от тежките си проблеми, като достъпа до здравеопазване и образование, проблемите в социалната политика и демографската катастрофа. “За нас е важно хората да направят своите предложения и допълнения към Визията”, добави той.

Във “Визия за България” предвиждаме държавата да бъде участник, инвеститор в икономиката. Затова трябва управлението на държавната собственост да отговаря на съвременните стандарти. “За да стане България член на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, е необходимо да покрие конкретни критерии за управление на държавната собственост”, обясни Димитър Данчев.

На срещата присъстваха много млади хора от района, които проявяват интерес към “Визия за България”. Присъстващите отправиха въпроси, свързани с документа и отбелязаха, че България има нужда точно от такава Визия за развитието на страната.