В Първенец: БСП да поведе борба за връщането на държавността в България

Окт 18, 2018 Новини Избори 0 1409

18.10.2018

БСП да поведе борба за връщането на държавността в България. Tова поискаха от народните представители на левицата Йордана Младенов и Даниел Йорданов граждани, производители и търговци на земеделска продукция. Двамата депутати посетиха стоковото тържище в с.Първенец.

„Държавата не трябва да е мащеха за кооперациите. Нейната роля е да стимулира и подпомага кооперативното движение. Тя трябва да е партньор в този процес, за да може да създадем едно конкурентоспособно земеделие”, посочи Йордан Младенов. 

Даниел Йорданов допълни, че кооперациите имат сериозен социален ефект, затова трябва да бъдат подпомагани. „Те дават живот на селата и много населени места разчитат изцяло на тяхната помощ.”, каза още депутатът.

 Бившият зам.-министър на земеделието Явор Гечев изрази мнение, че кооперирането може да бъде стимулирано със специални мерки. „Трябва да помислим за диференциран праг на субсидиите, при който кооперативните структури с много собственици да имат различни прагове”, обясни той един от вариантите да се стимулира кооперирането.