Младежкото обединение на БСП в Смолян, настоява за спешни антикризисни мерки за развитие на областта

На 26

На 26.04.2010 г. бе проведена пресконференция между Смолянските медии и ръководството на Младежкото обединение на БСП гр. Смолян. Председателят Веселин Мерков, посочи значимите инициативи, които за осен месеца е осъществило местното Младежко обединение на социалистите. Най-голям успех за младежите е помощта от 2 000 лева, които успяха да съберат за част от лечението на Любен Кузманов, чрез множество благотворителни акции. Друг успех е акцията с кръводаряване на която местните младежи дариха кръв  в помощ на нуждаещите се. По Коледа членовете на Младежкото обединение дариха пенсионерите с хранителни продукти, като възрастните хора останах трогнати и много благодарни.

            Като нови бъдещи мероприятия председателят на Младежкото обединение на БСП гр. Смолян Веселин Мерков посочи няколко инициативи. Първата е за 1-ви Май, когато над 40 симпатизанти и членове ще почистят с общи усилия връх средногорец или така наречената Родопската Шипка. Която инициатива е национална, подета от Младежкото обединение под надслов „История на чисто". Смолянските младежи ще изготвят информационна брошура със схемите на  всички телефонни измами с цел да информират обществото. Като след задълбочено проучване те твърдят, че жертвите са много повече от младите от колкото пенсионерите. Младите смятат, че най-големия бич за Смолян е безработицата която е най-висока за цяла България. За да не напускат млади семейства, те смятат да изработят една информационна брошура за откриването на новите работни места, като така целят да информират хората останали без препитание.

            По повод на безработицата, областният координатор на БСП Стефан Бадев посочи, че няма ясна визия за развитие на Смолянска област. Осемдесет на сто от хората без препитание са младежи и поради това и областта се обезлюдява. Тенденцията е много тревожна и за това всички държавни институции, политически партии и неправителствени организации трябва да обмислят антикризисни мерки за развитие на областта. Стефан Бадев коментира, че един от основните проблеми на областта е спирането на значими инфраструктурни проекти. Той апелира да се завърши проекта „Цанков Камък" и допълни, че ако има злоупотреби нека бъдат наказани. Според Бадев държавата не е фирма да гони икономии и печалби, а трябва да се грижи а гражданите и да решава проблемите им.

            С огромно задоволство при приключването на пресконференцията, другаря Веселин Мерков съобщи, че в младежкото обединение ще бъдат приети нови шест члена.