Иван Иванов: Единственият възможен рестарт за държавата се нарича „Визия за България

Сеп 21, 2018 Новини Избори 0 877

21.09.2018

„Недопустимо е в нормална европейска държава, каквато би следвало да бъде България, да се закриват държавни старчески домове, за да станат частни с цел неправомерно усвояване на средства от Европейския съюз“. Това каза народният представител Иван Иванов на среща с хората в село Ковачевец. На срещата присъства и зам. кмета на община Опака, който даде подробна информация за случая. „Това е поредното доказателство, че моделът на управление на правителството е изчерпан. За да не унищожим България, трябва да рестартираме системата и единственият възможен рестарт се нарича „Визия за България“, надпартиен проект, който съдържа рецептата за възстановяване на държава и държавност “, подчерта Иванов. Той допълни, че хората усещат на гърба си некомпетентното управление и са потресени от случващото се през последните месеци.

„Ние няма да оставим хората от село Цар Асен сами. Ще се борим заедно с вас, защото в 21-ви век всеки има правото на достъп до чиста вода“. Това каза народният представител Валентина Найденова на среща с живущите в село Цар Асен. Тя каза, че и кметът на селото Красимир Цонев, и хората са силно обезпокоени от тежкия проблем с водоснабдяването. Водопроводната мрежа не е сменяна с години и улиците не могат да бъдат асфалтирани. „Първото, което ще предприемем, като народни представители, е питане към Министерството на околната среда и водите. По отношение на „Визия за България“ днешната среща отвори темата за ВИК-тата, които са част от инфраструктурата на България. Считам, че този раздел от инфраструктурата може да го развием и допълним още във Визията“, подчерта Найденова. Тя обясни, че  ВИК-тата са държавни дружества и трябва да изпълняват реално функцията си, а именно да водоснабдяват. „Разговорите с вас ни помагат да направим  още по- съдържателна Визията", заключи Валентина Найденова

„Това, което искрено ме впечатлява, е че в село Паламарци живеят около 150 чужденци от различни краища на света“. Това каза народният представител Денчо Бояджиев във връзка с представянето на „Визия за България“ в село Паламарци. Местните хора са изключително признателни на чужденците, защото всички подобрения в селото са благодарение на тях, а местната власт не може да се справи, „тя просто отсъства". Хората с голям интерес се запознават с проекта на БСП. „Визия за България“ е нашето виждане- каква може да направим България“, категоричен бе Бояджиев.

Основните проблеми, които поставиха хората от община Попово бяха свързани с възможностите за подобряване на пътната инфраструктура в региона, ще се случат ли промените в пенсионната система, както и- ще спази ли някой обещанията си. Хората се вълнуват и дали има реален шанс за развитие на производството.