БСП Бургас: На 1 май ние ще протестираме срещу това управление

Областният председател на БСП Атанас Зафиров и общинският председател на социалистите Димитър Стоянов дадоха пресконференция във връзка с протестите на 1 май- Международен ден на труда

Областният председател на БСП Атанас Зафиров и общинският председател на социалистите Димитър Стоянов дадоха пресконференция във връзка с протестите на 1 май- Международен ден на труда.

Ние, като всички български граждани и истински бургазлии сме силно разтревожени от рязкото влошаване на социално- икономическото положение в страната, каза общинският председател на БСП Димитър Стоянов. Според него все повече се налагал изводът, че правителството работи некомпетентно, предприетите от него мерки са неефективни и задълбочават кризата, вместо да водят до излизане от нея.

ГЕРБ насаждат страх сред широки слоеве от населението и управляват с груба полицейщина, която погазва нашите изконни човешки и граждански права, смята още Димитър Стоянов.

На 1 май ние ще протестираме срещу това управление. Ще протестираме срещу опита отново страната да се върне в руслото на остро противопоставяне, както между политическите сили, така и между отделните социални слоеве. Срещу това некомпетенто и брутално управление ние ще се изправим единни и сплотени в борбата за хляб, демокрация и граждански права, допълни ще председателят на БСП - Бургас.

Областният председател на социалистите Атанас Зафиров направи аналогия между определението за фашизъм и сегашното управление в България. Виждате, че има много общи неща и текстът звучи позната, риторично попита той. На 1 май призоваваме към нас да се присъединят всички онеправдани, засегнати от кризата бургазлии, безработни и представители на малкия и среден бизнес, всички, които искат животът им да се подобри към по- добро, призова жителите на града Зафиров.

На пресконференцията беше пуснат и спреният от БНТ и БНР клип на БСП за протестния митинг на 1 май.

Клипът е качен на сайта на БСП Бургас: http://www.bspbourgas.org