Йордан Младенов: „Визия за България“ дава рестарт на икономиката и модела на управление на страната

Сеп 13, 2018 Новини Избори 0 1479

13.09.2018 г.

„Визия за България“ дава рестарт на икономиката и модела на управление на страната като цяло. За всички ни е ясно, че в последните години, в страната не се случва нищо добро. Изправени сме пред демографска катастрофа, доходите на хората са ниски, а повишенията на заплати и пенсии се случват след като цените вече са завишени. Затова с предложенията във Визията ние поставихме началото на промяната“. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Йордан Младенов в Гърмен. Той, заедно със своите колеги от ПГ на „БСП за България“- народните представители Николай Бошкилов, Нона Йотова, Георги Стоилов и Денчо Бояджиев, се срещна с читалищни дейци и жители на общ. Гърмен, обл. Благоевград. Народният представител добави, че  преди всичко, за да се почувства промяната, трябва да се започне с реалното увеличаване на доходите на хората. „В този документ поставяме акцент и върху качественото образование и достъпно здравеопазване, и развитието на икономиката и земеделието, не само в големите градове, а в цялата страна. Всички искаме здравните заведения да не бъдат частни дружества затова сме предложили конкретни мерки за промяна на този модел“, каза още Младенов. Той добави, че е важно  и всички ученици да получават еднакво и добро образование и попита- как иначе училището в Гърмен ще се съпостави с някое от Благоевград. „Но за да задържим хората тук и те да живеят добре, ни трябва и работеща икономика, защото в момента най-големите инвеститори в страната ни са нашите роднини, живеещи и работещи в чужбина“, коментира Йордан Младенов.

 

Николай Бошкилов към жителите на Гърмен: Вашите предложения ще оформят крайния вариант на „Визия за България“

„Дошли сме да чуем и вашето мнение за Визията. Чакаме вашите предложения, ще се съобразим с тях, защото те ще оформят крайния вариант на документа“. Това каза народният представител Николай Бошкилов. Той заяви, че  правителството на Борисов си отива и БСП трябва да има готовност да представи пред хората своето виждане за това, което трябва да се случи в страната при едно бъдещо управление. „Тук сме и за да чуем- какво е нужно не само на вас, но и на населеното място, за да разберем- дали се намираме на правилния път или грешим“, каза още народният представител.   

 

Георги Стоилов: „Визия за България“ е продължение на работата ни като народни представители

„Визия за България“ е проект, който е продължение на нашата работа като народни представители“. Това каза народният представител Георги Стоилов. Той добави, че по време на срещите с гражданите, още в предизборната кампания, преди година и половина, народните представители са започнали да трупат идеи за разработването на такъв документ. „Хубаво е, че хората сами идваха при нас с предложенията и  проблемите си, защото така ще успеем да усъвършенстваме проекта на Визията. „Затова сме сред вас, за да чуем проблемите на жителите на Гърмен, да я  развием и допълним, за да може да заработи“, каза още Георги Стоилов.  

 

Денчо Бояджиев: Липсата на достатъчно икономика, която да дава условия за нормален живот, трябва да бъде преодоляна

„Проблемите и недъзите в социалната сфера нямат решение и до този момент, въпреки всичките опити за реформа през годините.  Затова се намираме в ситуация на демографска катастрофа, за която ние, социалистите, предупреждаваме от години“. Това каза народният представител Денчо Бояджиев. Той коментира, че децата напускат малките градове, заедно със своите родители, а младите хора отиват да учат в големия град или в чужбина и не се връщат. „Трябва да променим всичко това, да осигурим поминък на хората в родните им места, за да живеят и там“, каза още народният представител. Той добави, че липсата на достатъчно икономика, която да дава условия за нормален живот на хората, трябва да бъде преодоляна. Бояджиев каза още, че това ще стане с привличането на бизнеса в малките населени места, но след като първо се ограничи административната тежест за него и се създадат добри условия за предприемачите на централно ниво. „Проблемите в малките населени места са едни и същи и нерешени вече с години, затова това няма да е единствената ни среща, защото обратната връзка  и решението на проблемите за нас са много важни“, каза още Денчо Бояджиев.