Драгомир Стойнев: Нито един депутат от управляващите не пожела да защити правителството

Юни 29, 2018 Новини БСП 0 1019

Въпросът не е дали ще има предсрочни избори. Въпросът е кога?

„За първи път нито един народен представител от управляващите не пожела да излезе и защити правителството. Обществото разбра, че има разпад в стратегически сектор в страната –  „Сигурност”. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Драгомир Стойнев по БНТ. По думите му системата е пред разпад. „Въпросът не е дали ще има предсрочни избори. Въпросът е кога?”, каза Стойнев. „Невъзможността на правителството да спре този разпрад, без да бъде отстранен модела, по който функционира държавата, доведе до вота на недоверие”, посочи зам.-председателят на ПГ. По думите му хората се притесняват за своите родители по селата - дали няма да бъдат ограбени, да не бъдат убити или пък за това, че може някой наркопласьор да дебне пред някое училище. „Невъзможността на правителството да гарантира сигурността на гражданите е победа не само на левицата, а и на всички тези, които казват – стоп на този модел”, заяви Стойнев. Той припомни, че този модел на управление е довел до това- да се търгува най-ценното за българските граждани – техният живот, имайки предвид прехвърлянето на охранителната дейност от МВР към частни фирми.  

Иван Иванов: Държавата не изпълнява ангажиментите, които е поела по Конституция – да осигурява обществения ред и сигурност

„Вотът на недоверие е заради разпада на държавността в един от най-важните  сектори - „Сигурност”. Държавата не изпълнява своите ангажименти, които е поела по Конституция – да осигурява обществения ред и сигурност.” Това заяви народният представител от „БСП за България” Иван Иванов по Нова телелвизия. Той посочи, че последната година е пълна с всякакви видове престъпления – от най-леките до най-тежките.