Сергей Станишев представи книгата си „Защото сме социалисти” в град Русе

Янр 25, 2009 Новини БСП 0 1942

Русенци споделиха, че се надяват да открият в книгата отговори, както за бъдещето на БСП, така и за бъдещето на страната ни   Амбицията ми е тази книга да предизвика доста обществени дебати и дискусии

Русенци споделиха, че се надяват да открият в книгата отговори, както за бъдещето на БСП, така и за бъдещето на страната ни

 

Амбицията ми е тази книга да предизвика доста обществени дебати и дискусии. С тези думи председателят на БСП Сергей Станишев се обърна към русенци при представянето на книгата си „Защото сме социалисти” в града. Станишев определи книгата си като "интересна провокация - и интелектуална, и политическа." Той разказа пред публиката, че е бил провокиран да напише „Защото сме социалисти” от непреходността на социалистическата идея, световната икономическа криза и спорните въпроси от историята и настоящето на партията. Искаше ми се, като редови социалист да напиша моите възгледи и моите идеи с тази програмна дискусия, заяви председателят на БСП. Станишев каза още, че се надява средствата, събрани от продажбата на книгата, да бъдат използвани за предизборната кампания на БСП.

В отделните раздели на книгата под формата на есета авторът представя своите виждания за развитието на страната и по партийни теми. Сергей Станишев отбеляза, че стремежът му е бил да използва достъпен език и стил с цел да привлече интереса на по-младото поколение, което не е добре запознато с историята от последните 20 години.

Оказа се, че за русенци "Защото сме социалисти" вече е позната. Това е отговорът на Станишев на въпросите, които всеки социалист си задава, коментираха някои от присъстващите на представянето. Други споделиха, че се надяват да открият в книгата отговори както за бъдещето на БСП, така и за бъдещето на страната. Всеки желаещ имаше възможност да се сдобие с копие от книгата, а десетки граждани получиха и личен автограф с послание от лидера на БСП.

В пленарната зала на общината Станишев обсъди с граждани и актуалните проблеми на страната и град Русе, въпросите свързани с газовата и икономическата кризи и социалните политики.