Евгени Кирилов: България трябва да пази такива кадри като вас в администрацията си и да им осигури по-добро заплащане

Българският евродепутат от Групата на социалистите и демократите (С&Д) в ЕП Евгени Кирилов се срещна с петима български стипендианти на Германския съвет за външни отношения и фондацията Роберт Бош

Българският евродепутат от Групата на социалистите и демократите (С&Д) в ЕП Евгени Кирилов се срещна с петима български стипендианти на Германския съвет за външни отношения и фондацията Роберт Бош. Младите български специалисти са част от групата от 25 стипендианти от централни и регионални публични администрации на Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Румъния и България, които имат възможността на специализират във фондацията Роберт Бош в Германия.

Програмата, по която специализират българските експерти, дава възможност за натрупване на професионален опит в областта на германската публична администрация и се финансира от фондацията Роберт Бош, която промоцира подобряване на разбирателството между Германия и нейните Източни съседи.

Стипендиантите по програмата от България са излъчени от министерствата на здравеопазването, икономиката, финансите, община Бургас и Фондацията за реформи в местното самоуправление.

В рамките на разговора младите експерти запознаха Евгени Кирилов със сферите на специализации, които им осигурява програмата в съответните звена на германската администрация.  От своя страна Евгени Кирилов отбеляза, че България трябва да се стреми да запази кадрите като тях, да им предложи едно по-добро заплащане и място във  важните средни нива на българската администрация.