С митинг поклонение пловдивските социалисти отбелязаха 11 април

      С митинг поклонение пред паметната плоча на бившия пловдивски затвор близо 300 пловдивчани отбелязаха Международния ден на концлагеристите и политзатворници и пострадалите от фашизма и войните

      С митинг поклонение пред паметната плоча на бившия пловдивски затвор близо 300 пловдивчани отбелязаха Международния ден на концлагеристите и политзатворници и пострадалите от фашизма и войните. С едноминутно мълчание беше почетена паметта на  загиналите в борбата срещу хитлеристката адска машина. Венци положиха градските и областни структури на БСП и БАС в Пловдив. Да поднесат цветя на мястото, където са по политически причини бесени синове и дъщери на майка България, дойдоха националният лидер на антифашистите Чавдар Стоименов, народният представител от КБ Захари Георгиев, председателят на ППГОС „Коалиция за Пловдив" Николай Радев и съветници на левицата.

      В словото си лидерът на пловдивските социалисти доц. д-р Илия Баташки припомни издевателствата на хитлерофашизма, отнел милиони животи и опропастил много повече съдби. За това свидетелстват 2000 концлагера на територията само на една държава в Европа, посочи той. БСП - лидерът в града под тепетата призова да не бъдат забравени жертвите и героизма на хората, въстанали срещу антихуманизма на една система. Той изрази личното си преклонението и пред живите антифашисти, които присъстваха  днес. Учете се на родолюбие и идейна съпричастност от тези достойни хора, обърна се доц. Баташки към присъстващите младежи. Бъдете живи и здрави, пожела той на бившите политически затворници пред паметната плоча - Марко Марков, Веса Салова, Георги Попов, Петър Пеевски, Петър Табаков, Александър Николов, Димитър Чобанов. Не сме забравили и няма да забравим, завърши словото си доц. д-р Илия Баташки.