Ивайло Калфин: ЕС трябва да играе активна роля в областта на киберсигурността

Българският евродепутат е гост-лектор на Четвъртия международен форум по киберсигурност  в Германия Българският евродепутат от Групата на социалистите и демократите (С&Д) в ЕП Ивайло Калфин е гост лектор на Четвъртия международен форум по киберсигурност, който се провежда в Гармиш Партенкирхен, Германия

Българският евродепутат е гост-лектор на Четвъртия международен форум по киберсигурност  в Германия

Българският евродепутат от Групата на социалистите и демократите (С&Д) в ЕП Ивайло Калфин е гост лектор на Четвъртия международен форум по киберсигурност, който се провежда в Гармиш Партенкирхен, Германия. Събитието се организира от Московския държавен университет Ломоносов и международната организация за Интернет домейни ICANN.

В  рамките на форума, пред повече от над 150 гости, Ивайло Калфин  изнесе лекция, посветена на киберсигурността в ЕС, която бе посрещната с голям интерес. В изложението си българския евродепутат  подчерта необходимостта ЕС да  засили работата си по темата и да сложи във фокуса на дневния си ред засилено международно сътрудничество.

Сред присъстващите гости на форума са заместник-министри на съобщенията на Русия и Китай,  заместник-председателят на ICANN Джордж Садовски, представители на правителствата на САЩ, Израел и Германия, както и представители на академичните среди от Русия, САЩ, Китай. Сред водещите теми, застъпени още в програмата на форума, са Интернет престъпленията, както и възможностите за взаимодействие между бизнеса и правителствата в областта на сигурността на информацията. Четвъртият международен форум по киберсигурност продължава до края на деня.

През последните години темата за киберсигурността е една от най-важните пред която са изправени обществата ни. Напредъкът на информационните технологии и разширяването на спектъра на електронните услуги налагат създаването на ясни параметри в областта на киберсигурността.Тясното  международно сътрудничество в областта на сигурността на информацията е решаващо за постигането на тези параметри.