Сергей Станишев изпрати съболезнователно писмо на президента на Алианса на Демократичната левица в Полша

Апр 11, 2010 Новини БСП 0 1553

Председателят на НС на БСП Сергей Станишев изпрати съболезнователно писмо на президента на Алианса на Демократичната левица в Полша Гржегорж Напиералски по повод трагичните новини, свързани с вчерашната самолетна катастрофа край Смоленск

Председателят на НС на БСП Сергей Станишев изпрати съболезнователно писмо на президента на Алианса на Демократичната левица в Полша Гржегорж Напиералски по повод трагичните новини, свързани с вчерашната самолетна катастрофа край Смоленск.

От името на всички членове на БСП и нейното ръководство Сергей Станишев поднася най- искрени съболезнования и изразява подкрепа за семействата на загиналите, сред които президентът на Полша и съпругата му. Лидерът на БСП изразява подкрепата си и за Алианса на Демократичната левица, които вчера загубиха трима от своите членове  - заместник председателя на партията и кандидат за предстоящите президентски избори Йержи Шмайджински,  заместник председателя на партията и член на Президиума на ПЕС Йоланта - Шиманек Дереш и депутата Исабела Яруга- Новачка.

„Това трагично събитие е сериозен удар върху народа на Полша и Вашата партия. Ние сме с Вас в тези дни на траур", заявява в писмото си Сергей Станишев.