Изпълнителното бюро на БСП ще заседава на колела

  Добрич

 

Добрич. „Изпълнителното бюро на БСП започва да прави изнесени заседания в областните градове с идеята да се чуят и проблемите на хората, в края на седмицата ще сме в Кърджали" - каза в Добрич председателят на Младежкото обединене на БСП Явор Гечев, член на Изпълнителното бюро на партията.  Това е в отговор и на критиките по места, че ръководстовото се е откъснало от хората. Според него, за съюзник БСП трябва да търси все по-активно гражданското общество - неправителствените и браншовите организации.

„Младежкото обединение предложи създаването на Бяла книга на държавата и на общините - за първи път, като критериите са десет публични политики. Наред с изготвянето й обаче предвиждаме да направим анкети с 50 000 души в страната, които да посочат 10-те най-големи проблема в мястото, където живеят. Целта е да видим дали нашите анализи и мненията на хората съвпадат" - каза още Я. Гечев. А това, според него, ще е стабилна основа за подготовката на БСП за предстоящите местни избори.

Младежкото обедениние е инициатор и закони за младежта. „Тъй като сме наясно, че те ще бъдат отхвърлени от мнозинството на ГЕРБ, ще ги подложим на широка обществена дискусия с неправителствени организации" - добави Я. Гечев.

Младежкото обединение на БСП наброява над 6000 души и има структури в 219 общини. „На фона на нещата, които се случват в държавата, се забелязва все по-голяма симпатия на младите хора към БСП" - категоричен е младежкият лидер.

„С движението на ветераните е най-добрата ни комуникация. Предвиждаме да правим съвместни заседания на ръководствата на двете структури. Вие имате рутината, опита за това, какво представлява партията.Искаме да правим нещата по нашия си младежки начин и с нашия порив, но ние не знаем всичко. Разчитаме да ни помагате, за да не грешим" - каза Я.Гечев на срещата с клуба на ветераните при  БСП в Добрич. Тя беше много искрена, нямаше наставления от „старите", а „младите" заявиха, че правят инициативите си с пълното съзнание за отговорността си.

Я. Гечев присъства и на учредяването на областния съвет на Младежкото обединение в Добрич.