Проф. Н. Данчев: „Управляващите от ГЕРБ за пореден път показаха ниска политическа култура”

    „Комедиен политически сериал, в три серии", така председателят на групата съветници на БСП в Габрово проф

 

 

„Комедиен политически сериал, в три серии", така председателят на групата съветници на БСП в Габрово проф. Н. Данчев описа най  - кратко случилото се на вчерашната извънредна сесия  на местния парламент, на която трябваше да бъде избран временно изпълняващ длъжността кмет. След две тайни и едно явно гласуване, и 4 часова сесия, общинските съветници избраха Калинка Пенева за временно изпълняващ длъжността кмет.   „20 години съм общински съвтник, но на такова пародийно представление не съм пресъствал. Вчерашната сесия трябваше  да се  филмира и да се показва в школите за обучение на кадри, как не трябва да работи един общински съвет. Възмутителоно беше и поведението на Народния представител от ГЕРБ Цветомир Михов, който старателно привикваше и убеждаваше съветниците как е „правилно " да се гласува. ", заяви проф. Данчев.

По повод „активното"  участието на  депутата Михов във  вчерашните дебати, общинският съветник Миглена Пройнова допълни:„На следващата сесия ще поканя и нашия депутат Ивелин Николов, за да може с Михов да се „нокаутират" и ние спокойно да  можем да си вършим работата. Но нека да припомня, че това не му е за първи път - вече веднъж видяхме неговата намеса при избора на ръководство на  МБАЛ - Габрово",

Възмущението си от случилото се изрази и председателят на БСП - Габрово Николай Григоров: „Крайно време  е от ГЕРБ да спрат да си играят на управници, а да се заемат  сериозно с проблемите на общината. От един месец аз, а и габровските граждани не знаем  кой  управлява Габрово. Ако това продължи нищо добро не ни чака".