Сергей Станишев: Неслучайно се прави полицейска операция днес

Мар 31, 2010 Новини БСП 0 1345

  Коментар на лидера на БСП по повод задържането на Борислав Гуцанов По време на полицейска операция „Медузите" във Варна е бил задържан членът на ИБ на БСП и председател на Общинския съвет във Варна Борислав Гуцанов

 

Коментар на лидера на БСП по повод задържането на Борислав Гуцанов

По време на полицейска операция „Медузите" във Варна е бил задържан членът на ИБ на БСП и председател на Общинския съвет във Варна Борислав Гуцанов. Ето как лидерът на БСП Сергей Станишев коментира случая:

„Не съм прокурор, не съм и следовател, за да се запознавам с подробности на една операция. Това, което чух от медиите, е че е нещо свързано с градския транспорт. Прави впечатление обаче следното - вчера беше повдигнато обвинение срещу министъра на здравеопазването, наскоро бяха предявени сериозни обвинения срещу кмета на Ямбол, но нито към единия, нито към другия е подходено по този начин с показна операция на МВР, без присъствието на прокурор, доколкото чух, само с дознател, което показва, че в много отношения може да се говори за поредна политическа поръчка, най-малкото от гледна точка на момента и начина, по който се прави. В детайли на разследването не мога да проникна.

Партията не е разследваща институция, винаги сме имали ясна позиция - че ако има достатъчно доказателства, срещу когото и да е било, съдът може да се произнесе и само съдът може да се произнесе, не министър, дори не и прокурор.

За разлика от много други общини във Варна е запазен общински градски транспорт, общинска фирма, което дава възможност на община Варна да провежда много активна социална политика и да подпомага по-бедните хора чрез цените."

На въпрос дали ако се докажат обвиненията срещу Борислав Гуцанов, ще се иска оставката му, Сергей Станишев отговори: Ако е много хипотетичен въпрос. Аз виждам, че всеки ден се правят показни полицейски операции и неслучайно това се прави днес, в деня за дискусия по импийчмънт на президента.