Областният съвет на БСП – Хасково с нов председател

На проведеното заседание на областното ръководство на социалистите от област Хасково на 29

На проведеното заседание на областното ръководство на социалистите от област Хасково на 29.03.2010г. , бе избран нов председател. Минка Русева - досегашен председател , подаде оставка посочвайки лични мотиви, както и че поема политическата отговорност за резултатите от Парламентарни избори 2009. Единодушно бе подкрепена кандидатурата на проф.Светла Бъчварова, като същата бе избрана и за председател на ОблС на БСП - Хасково.

В работата на заседанието взеха участие Катя Николова - члена на ИБ на НС на БСП, Емилия Масларова - народен представител от 29 МИР. Обсъдени бяха въпросисвързани с обществено-политическата обстановка в България, тежката икономическа и финансова криза, липсата на управленска програма и визия за развитие на страната ни като член на ЕС, като цяло некомпетентната и непоследователна политика водена от правителството на ГЕРБ. Посочени бяха задачите стоящи пред социалистите на национално , областно и общинско ниво, а имено - организационно укрепване и консолидиране на партията, разширяване на нейното влияние сред всички слоеве на обществото.

На заседанието на ОблС на БСП - Хасково бе прието и Декларация против започване на процедура за импийчмънт на президента Георги Първанов. Социалистите от област Хасково остро осъждат политическия акт на десницата.