ГЕРБ-кметът на ДОБРИЧ ангажира полицията в проверки за... домашни кучета

Общината в Добрич я свърши всичката и от началото на април ангажира служители на Първо РПУ за съвместни проверки за спазване изискванията на Наредбата за обществения ред в частта за домашните кучета

Общината в Добрич я свърши всичката и от началото на април ангажира служители на Първо РПУ за съвместни проверки за спазване изискванията на Наредбата за обществения ред в частта за домашните кучета. Акцията имала за цел се установи дали собствениците на домашни любимци ги държат свободно пуснати в междуболокови пространства, близо до входове и т.н., дали ги пускат в дворове на детски градини, училища и др., което е забранено, както и дали има табели „Зло куче". Ще се наблюдава и дали при „освобождаването" на кучетата при разхождането им, собствениците им прибират след това фекалиите. Ще се проверява и паспортът на кучето. Глобите, според наредбата, са до 50 лева.

Вместо кметът на общината Детелина Николова /ГЕРБ/ да нареди да подопечните си да създадат условия за регистрация на кучетата, за които се плаща такса към общинската хазна, а списъкът е късичък, тя ангажира полицията да броят не дивите зайци, а домашните любимци. Същевременно, според информацията на първо РПУ, нарастват кражбите от домове и магазини.

Общината мълчи и за жалбите от ухапани и дори наръфани от бездомни кучета, които ходят на глутници от 6-7 и са много агресивни особено рано сутрин. Тях обаче никой не ги гони, въпреки че родители се чудят как да заведат децата си до училище,  без да  бъдат нападнати.