Шаран за Бойко Борисов от жителите на Белене

Шаран от ”Гьола АЕЦ- Белене” искат за изпратят жителите на общината на премиера Бойко Борисов

Шаран от ”Гьола АЕЦ- Белене” искат за изпратят жителите на общината на премиера Бойко Борисов. С това те целят да покажат категоричното си несъгласие с манипулативното представяне пред обществеността на състоянието на атомната електроцентрала. Хората са готови да организират и подписка. Предложението бе огласено по време на среща с народния представител от Коалиция за България Румен Петков, с Николай Малинов, член на ИБ на НС на БСП и Васил Антонов, председател на Областния съвет на партията. Жителите на общината настояха Парламентарната група на Коалиция за България да продължи да работи за завършването на централата и да представи пред Народното събрание подробна информация за истинското състояние на обекта и направеното до сега. Работници от централата окачествиха поведението на премиера като провокативно и целящо недопускане на интерес към централата от страна на стратегически инвеститори. Ние разчитаме на тези 10 000 работни места при окончателното завършване на обекта, споделиха жителите на общината.

АЕЦ- Белене е гарант страната ни да бъде енергиен фактор на Балканите, но с действията си сегашното правителство ще изведе страната ни от енергийната карта на Европа, каза  Румен Петков. Той изрази съгласие с мнението на  беленчани, че това, което се представя пред медиите, е политически тенденциозно. Средствата, с които се спекулира пред медиите, са вложени освен в централата и в инфраструктурата като цяло, допълниха работници от централата. В региона не е дошъл нито един лев от изборите насам, оплакаха се хората, за разлика от последните четири години, когато в обекти са инвестирани около 7 милиона лв. В момента дори е спрян ремонта на най-голямата улица ”Иван Вазов” в Белене, в която по ПУДООС трябваше да бъдат вложени за канализация, водопровод и възстановяване 1 400 000 лв. Кметът на общината Петър Дулев информира, че две трети от дейностите на обекта вече са извършени.   

Участниците в срещата  настояха да се изготви подробен сравнителен анализ на финансовото състоянието на страната към 1  август 2009г,  което да се съпостави със сегашното. Така всеки сам ще открои истините от лъжите, категорични бяха беленчани.