Пари на община Балчик – блокирани от социалното министерство

282 000 лева на община Балчик са блокирани от Социално-инвестицонния фонд вече месеци наред, алармираха от кмеството народния представител от БСП Петър Димитров

282 000 лева на община Балчик са блокирани от Социално-инвестицонния фонд вече месеци наред, алармираха от кмеството народния представител от БСП Петър Димитров.. За ремонт на целодневна детска градина „Знаме на мира" от фонда са одобрили 462 170 лева за ремонт. Общината участва със съфинансиране и е превела въпросните пари във фонда, тъй като той  е поръчител на ремонта на обекта. До момента няма нищо налице. „Въпросът е скандален, тъй като местата в детските градини са ограничени. По този повод днес имам среща със министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов" - добави П. Димитров.

По повод на приемните си дни в региона, той посочи, че има въпроси от населението и от общините, но не недоумява защо досега областният управител на Добричка област Желязко Желязков не е събрал депутатите на Добруджа, за да се обединят около стратегически проекти за района и за развитието на областта в хоризонта 2020 г.