Тодор Кръстев: Пловдивският областен управител търси поводи да съботира Общината

         Опасявам се, че областният управител търси абсолютно формални поводи, за да съботира работата на ПОАП, както и на Общината

         Опасявам се, че областният управител търси абсолютно формални поводи, за да съботира работата на ПОАП, както и на Общината. Така общинският съветник от БСП  - Тодор Кръстев коментира решението на губернатора да върне плана за работа на Пловдивската агенция за приватизация. Кръстев разкритикува мотивите на Тотев като допусна, че са продиктувани от наранена чувстителност. Очевидно областният управител е засеганат от констатцията, че страната е в тежка финасова криза, която налага и реализрането на плана за 2010, обясни Кръстев. Той посъветва губернатора като "представител на държавната власт да лобира за Пловдив, а не да работи срещу 400 хиляди свои съграждани". Според него връщането на приватизационната процедура за "Бъдеще" ЕООД също не е юридически обосновано. Аргуменът, че новото решение не отменя старото е несъстоятелен, защото няма практика да се отменя нещо, което е минало през всички фази на целия фактически състав, посочи Тодор Кръстев. С новото решение автоматично се постановяват новите изисквания за приватизационната процедура на съответния субект, допълни той.

        На сесията утре Коалиция за Пловдив ще предложи да бъде оттеглен планът за развитие на туризма.  Искаме да се опишат по-ясно и подробно средствата и дейностите, за които те ще се изразходват, поясни Николай Радев. Същото становище е дала и комисята по бюджет и финанси, изтъкана колегата му Кръстев. Целта е да привличаме туристи, а не да се превръщаме в туристи, заяви Радев по повод сумата от 25 хиляди лева, заложена за посещение на туристически борси.