БСП - Благоевград инициира подписка за отстраняването на министър Дянков

От Благоевград стартира подписка за отстраняването на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков

От Благоевград стартира подписка за отстраняването на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков. Това обявиха днес на пресконференция Милан Богдански, член на изпълнителното бюро на БСП-Благоевград и Владимир Иванов, председател на МО на БСП-Благоевград. Мотивите, които посочиха младежите са неадекватното поведение на министъра и увеличението на здравноосигурителната вноска. „С държанието си министър Дянков се явява като медицинска сестра, която за всичко пита доктора", каза Богдански.

Другото искане на социалистите от Благоевград е ГЕРБ да покаже на светло договорите с електрорзпределителни дружества, при какви условия са подписани тези договори и как са закупени дружествата и имат ли те правото непрекъснато да увеличават цената на тока и да въвеждат такси като такса мощност. „Въвеждането на цена за мощност за всеки електромер е цинизъм", допълни Богдански.

Владимир Иванов заяви, че БСП е против увеличението на здравната вноска и допълни, че с това увеличение се изсмукват все повече намаляващите средства на бизнеса и работещите граждани. „Ролята на искания от ГЕРБ импийчмънт на пезидента цели да отклони вниманието от важните за страната проблеми и безсилието на управляващите да се справят с тях. С това си действие те искат да доведат до политическа криза, която да служи за оправдание на некадърността им", каза още Иванов.

„Ние не сме за нови избори, ние искаме категорично Дянков да си тръгне и на негово място да дойде отговорен човек, който да управлява парите на държавата по-най целесъобразния начин и в интерес на гражданите", заключи Милан Богдански.