Васил Антонов и посланикът на Беларус обсъдиха възможностите за обучение на студенти в Плевен и разширяване на сътрудничеството

2.11.2017 г.

Плевенският народен представител от ПГ на БСП за България Васил Антонов проведе среща днес в Народното събрание с извънредния и пълномощен посланик на Република Беларус Н. Пр. Владимир Воронкович. Антонов е председател на групата за приятелство между България и Беларус в парламента.  

Заедно с екипа на беларуския дипломат бяха обсъдени както провеждането на Седмата сесия на българо-беларуската комисия за търговско-икономическо  и научно-техническо сътрудничество, така и  парламентарният обмен и разширяване на сътрудничеството в различни сфери, след отмяната на санкциите на Европейския съюз спрямо Беларус.

В  дискусията бе дебатирано и  развитието не само на регионалното и търговско-икономическото сътрудничество, но  и на туристическия обмен между двете страни.

Интерес у беларуските представители предизвикаха още две теми, които Васил Антонов постави - възможностите за обучение на студенти в Медицинския университет в Плевен  и перспективите за разширяване на сътрудничеството между Плевен и Брест като побратимени области.