Стоян Мирчев: Чрез Конгреса показахме ясно, че ние сме алтернативата за България

Окт 29, 2017 Новини БСП в медиите 0 1081

След 10 г. управление на ГЕРБ, България е първа по корупция и първа по неравенство

„Чрез Конгреса ние показахме, че от опозиция, станахме тоталната алтернатива за България.” Това заяви народният представител от „БСП за България” Стоян Мирчев по БНТ. Той обясни, че левицата предлага алтернатива за страната ни през политиките, заложени в Алтернативния бюджет на БСП. „Всички виждаме, че се вдига бюджетът за здравеопазване, но реално нещата не стават по-добри. В данъчната ни система положението е същото, в образованието - също”, обясни Мирчев. Народният представител от „БСП за България” посочи, че тези сфери по принцип са приоритетни за всички, но сега никой не ги е превръщал в реални такива. „Ще използвам темата за корупцията, за да обясня какво ми каза един мъдър човек: „За да се пребори корупцията, ни трябва армия от учители”, обясни Стоян Мирчев.

Социалистът подчерта, че в България има огромни неравенства. „ГЕРБ управляват почти 10 години. Какво се случи със страната ни през това време – станахме първи в Европа по корупция и първи в Европа по неравенство”, категоричен бе Мирчев. По думите му не БСП е управлявала през това време, а ГЕРБ. „Виновни за това състояние на хората са управлявалите през това време Борисов и Цветанов и нека всички да си го признаем. На това ние предлагаме алтернатива”, посочи народният представител от левицата.

Стоян Мирчев каза също, че като БСП спечелят парламентарни избори, те ще търсят партньори на база политиките, които предлагат. На въпрос, коя е кризисната точка в управлението на страната, Стоян Мирчев бе категоричен - неравенството. „Всички сектори в държавата се разпадат. Държавата колабира”, обясни той и допълни, че съвсем ясно разбира икономическия ръст, с който премиера Борисов се хвали. „Ако си спомняме добре  скандалите около кумгейт – техните приятели и роднини са на добри държавни позиции. Те най-вероятно си живеят добре, но нека управляващите да погледнат останалите хора. При пенсия от 200 лв., какъв човек трябва да си, ако кажеш, че пенсионерите живеят добре. Защо обаче при обявения ръст и при излишъците, те искат отново да теглят заем?”, попита Стоян Мирчев.