Георги Михайлов: С промените в Закона за лечебните заведения всеки пациент ще има достъп до високотехнологични форми на лечение

Проф. Анелия Клисарова: Промяната в закона ще доведе до справедливост

„С промените в Закона за лечебните заведения се дава възможност за достъп на всеки пациент до съвременни, високотехнологични форми на лечение и то до лечебни заведения, които са абсолютно подготвени да извършват този метод на лечение“. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП  за България“ Георги Михайлов. Той подчерта, че това е една празнота в закона, която трябва да бъде хармонизирана, за да има равен достъп на всеки български гражданин до животоспасяващи форми на лечение. „Смятам, че всички ние с голямо задоволство ще подкрепим този законопроект“, подчерта народният представител.

Проф. Анелия Клисарова: Промяната в закона ще доведе до справедливост

„В момента не съществува хармонизация между нормативните актове и болниците и не могат да получават субсидии от Министерството на здравеопазването. Целим равнопоставеност между лечебните заведения, така че всеки да има право да получава тази така необходима субсидия и да има равнопоставеност между пациентите“, допълни проф. Анелия Клисарова. Според нея тази промяна в закона ще доведе до справедливост - всеки пациент да може да бъде лекуван в болницата, която е избрал и съответното лечебно заведение да получи средства за извършената от него дейност.