Дискусия в русенската партийна организация

В неделния ден, по покана на жените социалистки от клуб"Червена роза", в Русе гостува народният представител и секретар по медийна политика на БСП, Антон Кутев

В неделния ден, по покана на жените социалистки от клуб"Червена роза", в Русе гостува народният представител и секретар по медийна политика на БСП, Антон Кутев.

Срещата постави начало на дискусията в Общинската организация на социалистите в нашия град „Бъдещето на БСП като лява партия и готовността й да осъществи левия проект в България" и участие с мнения и предложения в нея взеха над 15 души.

Присъстващите членове на клуба и председатели на основни структури на партията в града, поставиха редица въпроси по предлаганите в публичното пространство идеи и политики на БСП, по дейността на партията в посока комуникация с браншовите, синдикалните и неправителствени организации, по изявите на БСП като опозиционна партия, по защита социалните придобивки на хората в условията на икономическа и финансова криза, по участието на националното ръководство на партията в партийния живот на малките общини и населени места.

Коментирани бяха в критичен тон както възможността за достигане на информация от и към Националния съвет на БСП, така и поведението на личности, които атакуват сегашното ръководство, но не предлагат алтернативи.

Във връзка с широко тиражираните от сегашната изпълнителна власт реформи в здравеопазването, пенсионната система, случаите на корупция в предходното правителство, бяха изразени съмнения в ефективността на действията и окачествени като „повече пара за свирката".

Очудващо е, че раздаването на „указания" както към съдебната система, така и към Сдружението на общините, към бизнес организациите не среща адекватен отговор.

В критичен тон бяха обсъдени отношенията избрани-избиратели, подготовката за предстоящите през 2011 година избори и ефективността на партийната работа във всички структури на партията.

Оживената дискусия продължи над два часа. Антон Кутев коментира всички изразени мнения, отговори на поставените въпроси и пожела успех на БСП Русе.

С желание за повече работа и по-малко приказки, русенските социалисти си обещаха, че това няма да е последната дискусия в посока възвръщане доверието на русенци към тях.