БСП май бяха прави за здравеопазването, помисли си Бойко

На Бойко му просветна

На Бойко му просветна. След като гербери от всички страни натискаха до откат да реформират здравеопазването, Борисов най-накрая се позамисли. И стигна до извода, че БСП били прави, че трябва да има защитени болници. "Изразът на БСП тук ми харесва - "защитена болница" да я наречем. Ние ще я оставим тази болница и това ще стане в рамките тук на десетина дена, ще имаме такъв критерий", каза премиерът в момент на просветление.

Но това не е всичко. След като социалистите дълго време предлагаха да бъдат освободени средства от резерва на НЗОК за подпомагане на здравеопазването, управляващите най-накрая прегърнаха идеята. Самият премиер предложи варианта 400 млн. лв. от здравната каса да се налеят в здравната система, за подпомагане на болниците. 

Невероятното не е, че министър-председателят взаимства идеи от социалистите или пък, че го прави месеци след като БСП е дала идеята. Невероятно е това, че при всеки удобен случай представителите на управлението наричат политиците от лявото „лъжци", а техните твърдения „лъжи". И след като всичко, което казва БСП е такава невероятна лъжа, как изведнъж предложенията на левицата бяха приети така радушно?

По тази логика много скоро можем да очакваме, докато продължава да оплюва предишното управление, правителството на ГЕРБ да тръгне по стъпките на кабинета „Станишев". И дори да доразвие онези „лъжливи" идеи, на които БСП постави основите.

Невероятно, но факт!

Роза Червенкова