Младежите от БСП се обявиха в подкрепа на проектобюджета на Община Благоевград за 2010г.

Благоевград: Младежите от БСП се обявиха в подкрепа на проектобюджета на Община Благоевград за 2010 г

Благоевград: Младежите от БСП се обявиха в подкрепа на проектобюджета на Община Благоевград за 2010 г. „Заставаме зад бюджета не защото е изготвен от кмета Костадин Паскалев, излъчен от БСП, а защото е добре структуриран в условия на криза и с основателни аргументи за реализирането му", заяви Владимир Иванов. Според него група съветници искат да контрират бюджета, защото са тесногръди и служат на теснопартийни интереси, а не защото имат адекватни доводи. „Целта на ГЕРБ и сателитите около тях е да не се позволи на кмета да реализира една успешна инвестиционна програма за настоящата година, тъй като през 2011 г. предстоят местни избори, каза още младежкият лидер. По думите му парламентаристите от ГЕРБ си дават ясна сметка, че един успех на ръководството на Община Благоевград ще затрудни тяхната борба за местния вот, защото БСП е основният им политически опонент.

Съветниците от ГЕРБ също живеят в Благоевград. Децата им посещават същите тези училища, детски градини и ясли, които се реновират, минават по улиците и тротоарите в този град. Нека да не забравят, че ползват всички блага наравно с нас, призоваха младите социалисти. Te раздадоха на журналистите мартеници във форма на ябълка, като обясниха връзката й с ГМО - изглежда добре, но не става за ядене.

„Обявяваме се категорично против  приетите на първо четене промени в Закона за генно модифицираните организми ", обяви председателят на Младежкото обединение на БСП в Благоевград Владимир Иванов и допълни, че не бива да се допуска ние и поколенията след нас да станем заложници на корпоративни интереси. В подкрепа на позицията на младежите се изказа и д-р Владимир Пандев, според когото няма достатъчно научна и категорична информация за влиянието на генно модифицираните храни върху човешкия организъм.

Илия Милев, член на Изпълнителното бюро на МО на БСП Благоевград,  коментира възникналия казус около евентуално разполагане в България на елементи от системата за противоракетна отбрана на САЩ. Според него трябва да се проведе сериозен и задълбочен дебат както в България, така и с партньорите в рамките на НАТО по необходимостта и целесъобразността от изграждане на система за противоракетна отбрана, като се отчетат всички рискове от новите заплахи за сигурността и последиците за България.