Промените в кабинета „Борисов” целят да отвлекат вниманието на обществото от неуспехите на правителството

  Сергей Станишев: Кризата в страната се задълбочава, а правителството няма ясна антикризисна политика

 

Сергей Станишев: Кризата в страната се задълбочава, а правителството няма ясна антикризисна политика. Държавата не намира нужните инструменти да запази работните места и реалния бизнес

 

"Коалиция за България" няма да подкрепи предлаганите промени в кабинета и очаква премиерът да предложи и други смени на министри. Това заяви от парламентарната трибуна председателят на Парламентарната група на Коалиция за България Сергей Станишев. Лидерът на БСП определи рокадите в кабинета като "принудени", заради провала на първата българска кандидатура за еврокомисар. По думите му промените имат за цел да отвлекат вниманието от първия огромен неуспех, който Бойко Борисов претърпя заради Румяна Желева.

Бившият премиер изтъкна, че предлаганите промените не отговорят на необходимите корекции, които би трябвало да са в сферите на финансите, на икономическата политика и на здравеопазването. От Коалиция за България изразиха съмнение, че Бойко Борисов има „дълга скамейка от фигури", които да заемат различни постове.

По думите на Станишев само след шест месеца управление вече личат лошите резултати на правителството. Той предупреди, че кризата в страната се задълбочава, а правителството няма ясна антикризисна политика. „Държавата не намира нужните инструменти да запази работните места и реалния бизнес", допълни Станишев. По думите му в цял свят това се прави чрез публични инвестиции и отделяне на държавни ресурси в публични проекти. „Такава политика не виждаме. По-скоро тя се изразява в това на всяка цена да се постигне най-добрият бюджетен баланс в целия ЕС", коментира бившият премиер. Станишев каза още, че работните места у нас не се защитават, не се запазват и функциониращите социални системи, каквато, например, е здравеопазването. „В същото време средствата за борба с безработицата за тази година намаляват около три пъти", отбеляза лидерът на БСП.

 

Пълния текст на изказването на Сергей Станишев може да изтеглите от тук >>>