Антон Кутев: Районите на Добрич, Русе и Силистра са непроходими

Янр 24, 2010 Новини БСП в медиите 0 1907

Бих препоръчал на министър-председателя - вместо да ходи на гръцката граница, където няма работа и няма и правомощия да свърши работа, да дойде и да погледне пътищата в Силистра, Добрич и Шумен, защото тук трябва много бърза намеса на държавата

Бих препоръчал на министър-председателя - вместо да ходи на гръцката граница, където няма работа и няма и правомощия да свърши работа, да дойде и да погледне пътищата в Силистра, Добрич и Шумен, защото тук трябва много бърза намеса на държавата. Това каза пред Агенция „Фокус" депутатът от Коалиция за България Антон Кутев, който в момента е в Силистра.
В момента районът на Добрич, Силистра и Русе е непроходим. Според Кутев положението в Силистра например е доста драматично, не достигат машини и парите на кметовете, за да могат да си свършат работата. „В момента тези региони са откъснати. Немислимо е човек с нормална кола да излезе от града", каза Кутев. По думите му има огромна разлика между международния път до Русе и пътя след това. Според него трябва специална намеса на държавата - да се дадат повече пари на кметовете и да се вкара повече техника. Големите проблеми са в междуселищната система, включително и първокласни пътища. В трагично състояние е първокласният път Русе - Силистра, който според Кутев, не е отговорност на общинските кметове, а на държавата. „Най-малко 150 хил. души, които живеят в региона Добрич - Шумен - Силистра, са абсолютно откъснати от света. Това не може да е ситуация от 21 век", каза Кутев.