Дълбаят общинска собственост за басейн, кметът на Добрич нехае

  Народният представител от Добричка област Петър Димитров и общинските съветници от БСП-Добрич, ще сезират прокуратурата да разследва причините за рухналата сграда на клуба по вдигане на тежести в градския парк

 

Народният представител от Добричка област Петър Димитров и общинските съветници от БСП-Добрич, ще сезират прокуратурата да разследва причините за рухналата сграда на клуба по вдигане на тежести в градския парк. Сградата рухва на 14 януари 2009 г., по чудо няма жертви, тъй като е предстояла тренировка на около 30 деца, загубите са оценени на около 45 000 лв. Концесионерът - фирма „Изида", който строи в непосредствена близост спортен комплекс, си прави собствена оценка, с около 15 000 лв по-малко. Кметът на общината Детелина Николова /ГЕРБ/ приема тази оценка, въпреки че съборената сграда е публична общинска собственост и тя е възложила задание за оценката, която е от 45 000 лв. С такива средства е ясно, че сградата не може да възстанови - каза още П. Димитров. Още повече, че е доказано и от проверка на РДНСК, че устоите на обекта са подкопани против всякакви технически правила, т.е. почти умишлено. В момента на мястото на тази сграда тече строителство, копае се за басейн, според осведомени. Концесионерът е фирма на общинския съветник от ГЕРБ Младен Матеев, председател на комисията по спорта и младежта. Вече цяла година след решение на Общинския съвет от март м.г. за възстановяване на сградата, кметицата не е предприела мерки за защита на общинския интерес. Затова и в писмото до прокуратурата ще се настоява за проверка за това как се строи на този терен. Ще бъде сезиран  и министъра на спорта за това, че се затрива спортна собственост и да се търси отговорност от общината. Концесионерът плаща за 16 дка площ, където има хотел, ресторант и пр. услуги, немного свързани със спорта, по 10 лева на ден.

Категорично се настоява за възстановяването на сградата от фирмата-разрушител, тъй като това е и решение на Общинския съвет - казаха съветниците от БСП в местния парламент.