Весела Лечева: Конгресът показа, че БСП е една отговорна партия и започва промяната от себе си

Фев 06, 2017 Новини БСП в медиите 0 1661

Корнелия Нинова е безспорен лидер. Това ще потвърдят и предстоящите парламентарни избори

„Конгресът показа, че БСП е една отговорна партия и започва промяната от себе си”. Заяви в ефира на bTV Весела Лечева, член на ИБ на НС на БСП. Според нея е направена решителна крачка в посока на обновление на партията, разширяването, модернизирането и демократизирането й. Лечева подчерта, че е въведена мандатност за депутатите на левицата до 12 години. По думите й това не са ограничения, а  възможност за постоянно обновление на партията.  „Тези, които няма да бъдат повече депутати, могат да бъдат полезни на партията със своя опит и експертиза, които БСП ще търси”, каза още тя.

Лечева обясни, че се въвежда пряк избор на председател на партията. Според нея това ще даде възможност в една кампания всеки един от членовете да се запознае с всички кандидати за лидер.

По повод платформата на БСП Лечева заяви: „За разлика от ГЕРБ, които написаха своята програма в последния момент на коляно, нашата платформа е реална, с мерки, които са съобразени и с икономическия растеж и икономическото състояние на страната”.     

По думите й, както президентските избори, така и социологическите проучвания са показали, че Корнелия Нинова е безспорен лидер. Това ще потвърдят и предстоящите парламентарни избори", заключи Весела Лечева.