Весела Лечева: Ще спечелим следващите избори. Гражданите искат промяна и ние се вслушваме

Янр 23, 2017 Новини БСП в медиите 0 1224

С политиката на Борисов почти 70% от хората живеят под или на прага на бедността

„Уверени сме, че ще спечелим следващите избори. Гражданите искат промяна и ние се вслушваме“. Това заяви пред БТВ членът на ИБ на БСП Весела Лечева. Според нея има недоволство от страна на хората към политически елит. „Затова приемаме и нов Устав за обновяване на партията, който ще даде  възможност за нови възможности, сила и е знак към гражданите, че промяната започва от нас“, допълни тя. По нейните думи с новия Устав се прекратява практиката да бъдат издигани в управлението едни и същи хора. „Водим широка дискусия с членовете ни по отношение на промените – прекият избор на председател и мандатността. Огромното мнозинство приема промените“, подчерта е Лечева. Тя е категорична, че да си депутат не е професия. „Има и друг начин да защитаваш позиции в лявото и политиките на БСП“, посочи тя.

С политиката на Борисов почти 70% от хората живеят под или на прага на бедността

„Трябва да се промени тази политическа власт, която доведе до безперспективност младите хора. Политиката на Борисов доведе до това, че почти 70% от хората живеят под или на прага на бедността“, коментира Лечева. Тя е на мнение, че в рамките на служебното правителство няма да се случат чудеса. Според нея трябва да се акцентира върху икономиката - модел, който да се опира върху малките и средни предприятия. „Да се фокусира върху младите, които завършват, искат да останат тук и да имат перспектива за развитие“, каза още тя.
По повод предлаганите данъчни промени, Лечева обясни, че най-застрашените групи в България са младите хора и пенсионерите. „Предлагаме ДОО да се запази 10% за средната класа и да бъде 20% за всички, които получават над 10 000 лв доходи. Трябва да има по-справедливо общество. Предлагаме и данъчни облекчения за всички семейства с деца“, каза още тя. Лечева е категорична, че е необходима подкрепа и за хората, които създават работни места.

По повод изказването на Борисов по време на национална среща на ГЕРБ Лечева коментира, че е учудващо водещ политик да използва такъв арсенал от думи. „Това подхожда на хора в кръчмата след 12 часа. ГЕРБ претендират да бъдат модерна партия. Политиците трябва да говорят с по-културен изказ. Обидно е“, допълни тя. Според нея връщането към миналото не е част от ежедневието и проблемите на хората. „ГЕРБ се чувстват застрашени и предприемат крайни мерки, защото изпускат властта. Това е неговият начин да стегне електората си, като обижда. Част от промените в БСП са и да се учим от грешките си“, подчерта Весела Лечева.