Бойко Борисов – Вече и на всяко бюро

Добрич: Докато пенсионерите се редят на опашка за 25-те лева коледни добавки, активистите на ГЕРБ са засипани от календари във всякакви размери

Добрич: Докато пенсионерите се редят на опашка за 25-те лева коледни добавки, активистите на ГЕРБ са засипани от календари във всякакви размери. По време на събранията им за избор на делегати за конгреса в края на тази седмица, стана ясно от събранието на организацията на партията в Добрич. Дори и до вчера почти кашон от календарите за 2010г. бяха изоставени в залата, а домакинката на Младежкия дом се чудеше дали да ги пази или не.

Малките джобни календарчета, както и големите еднолистови не предизвикаха такъв фурор, както настолният календар, на който естествено е снимката на Бойко Борисов със строга физиономия и видими бръчки, спестени от фотошопа, вероятно за внушение за изнурителната му работа. Със съвсем дребен шрифт са отпечатани месеците на годината, но важно ли е те да се виждат, попитаха добричлии, защото повечето от тях бяха буквално стъписани от текста, разположен точно под снимката на възможно най-строго изглеждащия Бойко Борисов Той гласи: „Ние сме ГЕРБ. С теб сме по-силни". Някои търсеха уловката, но други директно заявиха, че не става дума за никакъв ГЕРБ, а за Б. Борисов. Езиковеди пък се произнесоха, че обръщението „теб" не може да се отнася за партия, съвкупност от множество членове. Психолози свързаха текста с пределно каменната физионимя на премиера и уточниха, че това не е най-точният вариант за новогодишен календар. Зевзеци обаче добавиха, че под строгия надзор от всяко бюро, където е поставен календарът, братството на ГЕРБ няма да се самоуспокоява, че всичко му е наред, а ще бъде активно и твърдо в действията си. Изданията на календарите са луксозни. И симпатизанти на ГЕРБ, които брояха 25-те лева към пенсиите си, питаха огкъде са парите за това разточителство да се тиражира лика на премера. Общински и държавни чиновници, останали без коледни бонуси, задаваха същия въпрос.