Сергей Станишев: През новата година си пожелавам БСП да продължи да се променя и да отстоява социалния характер на българската държава

Янр 03, 2010 Новини БСП 0 1299

„Работи  на пълни обороти" е късметът на лидера на БСП от новогодишната баница   През новата година си пожелавам БСП да продължи да се променя, да отстоява това, за което са избрани народните представители в българския парламент - да защитим социалния характер на българската държава

„Работи  на пълни обороти" е късметът на лидера на БСП от новогодишната баница

 

През новата година си пожелавам БСП да продължи да се променя, да отстоява това, за което са избрани народните представители в българския парламент - да защитим социалния характер на българската държава. Това заяви председателят на БСП Сергей Станишев на среща с журналисти, на която заедно провериха какъв ще бъде късметът през 2010 година. Лидерът на социалистите припомни, че 2010 е европейската година за борба с бедността. Затова е важно какво прави държавата, за да помогне на хората, които са в по-тежко положение - на възрастните, на младежите „които сега стъпват на краката си", на хората, които губят своята работа, на хората с увреждания. „Това са изключително много българи и ще правим всичко възможно да бъдем подкрепа за тях като политическа сила", каза лидерът на социалистите. „Във всеки случай - ще бъдем още по-активни като опозиция - това е нашето задължение в една демократична държава", добави Станишев.

На управляващите бившият премиер пожела да реализират това, което са обещали в своята предизборна програма. „За съжаление, много от това, което се прави, не отговаря на предизборната програма", изтъкна Станишев. Той напомни, че бюджетът за тази година е бюджет на новото управляващо мнозинство и то носи цялата отговорност за това, което се случва в държавата. „Няма с кого да дели тази отговорност", добави лидерът на БСП.

По случай Новата година социалистите бяха приготвили две баници, от които бяха изтеглени късмети за 2010 година. Едната беше с късмети за журналистите, а втората - с късмети, „написани" от самите тях - цитати от пресата. Първата баница донесе на Станишев „работи на пълни обороти - ще получиш евробанкноти". От втората баница му се падна „Обич и усмивки". Късметчета си изтеглиха и журналистите, на които лидерът на БСП пожела много вдъхновение и независимост, както и да отразяват обективно всички събития.