Стефан Данаилов: Корнелия Нинова доказа, че е председател на БСП

Дек 13, 2016 Новини БСП в медиите 0 2165

След толкова години на загуби, първата победа на тези избори никак не е случайна

 "БСП зае позиция за предсрочни парламентарни избори, защото този парламент е вече изчерпан." Това обясни в интервю за Канал 3, народният представител от ПГ „БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ“ и зам.-председател на ИБ на БСП проф. Стефан Данаилов. По думите му ГЕРБ не са имали план за предсрочен парламентарен вот. Едва след загубата на президентските избори са се решили на подобна стъпка. 
 
Мисията ми в Изпълнителния комитет на Румен Радев беше първо да победим


„Не сме склонни да паднем в тази клопка, която искат да направят на генерал Радев - да участва заедно със сегашния президент да правят заедно служебен кабинет , защото е много лесно след това отговорността пак да я носи оставащият президент“, добави Стефан Данаилов. На въпрос- каква мисия е имал в Изпълнителния комитет, който издигна ген. Румен Радев за кандидат за президент, Стефан Данаилов отговори – „Първо да победим.“ Професорът изрази недоумението си от факта, че веднага след вота за държавен глава премиерът Борисов подаде оставка. Той категорично изрази позиция, че настоящият председател на БСП Корнелия Нинова е доказала, че е за този пост. „Тя го доказа. След толкова години на загуби, първата победа никак не е случайна“.
 
Хората губят доверие в политиците


 В коментар за процесите в обществото и политиката, Стефан Данаилов изрази мнение, че има натрупване на негативизъм: „Все повече хората губят доверие в българските политици. Дали е елит, дали не е елит. Това е много опасно, защото може да стане другата част, която съвсем да разтури държавата."
Помолен да се обърне с пожелание към българите, професорът заяви: „Ние все чакаме някой да ни помогне, да ни свърши работата и от това си патим. Това е било цял живот. Все някой да ни помогне.  Общо взето винаги сме били зависими. Аз не обичам да бъда зависим и в живота си- освен от моята съпруга Мария, не съм бил зависим от никой друг. Това, което пожелавам- да не си задаваме и този въпрос „Защо?“. Защото този въпрос „Защо?“ ни води много проблеми. От това ставаме все по-подозрителни, а колкото един човек е по-подозрителен, толкова повече му пречи да мисли, да възприема света. Но тъй като съм от оптимистите, аз вярвам ,че все пак, и с политици, и без политици- ще се случат хубави неща за България.“