Калоян Паргов: Управляващите и Плевнелиев разиграват цирк с мандатите

Дек 11, 2016 Новини БСП в медиите 0 891

Лявото пространство съвсем не се разцепва и мястото на БСП там е категорично, за разлика от дясното

„Изказвам най-искрени съболезнования на близките на загиналите в трагичния инцидент в с. Хитрино”. Това заяви лидерът на БСП-София Калоян Паргов по БНР, във връзка с трагедията, предизвикана от избухването на цистерни с гориво, резултат на което са загинали хора и десетки други са ранени. „Може би този случай вече не прецедент, защото в последните години все около Коледа и християнски празници ни се случват трагични инциденти, което трябва да ни покаже, че е време малко да се смирим”, коментира Паргов и посочи като пример политическите страсти, разгоряли се около президентските избори. Според него в сегашната ситуация, трябва да се намери решение и то е съставяне на служебен кабинет от настоящия президент. „Всяко забавяне, показва липса на държавничество”, коментира Паргов. По думите му сегашният парламент, с 8% обществено доверие, няма как да работи. „Ясно е, че отиваме към предсрочни парламентарни избори, които трябва да доведат до стабилност в държавата. Говорим и за ясно очертани рамки на един служебен кабинет”, обясни Паргов. Той бе категоричен, че новоизбраният президнет ген. Румен Радев съвсем правилно не е присъствал на срещата при Плевнелиев, защото все още не е встъпил в длъжност.

Калоян Паргов бе помолен да коментира и сделките на правителството в „последния момент”. „Оттук нататък всички сделки, наначения, независимо дали са на посланици, дали става въпрос за преструктуриране, разчистване на политически кабинети и пращането им по различни агенции, трябва да спре”, категоричен бе той и допълни, че имитираните реформи от управляващите и РБ са довели страната до това, заедно с президента Плевнелиев да разиграват цирк с мандатите.

Лявото пространство съвсем не се разцепва и мястото на БСП там е категорично, за разлика от дясното

Накрая Калоян Паргов категорично заяви, че лявото пространство съвсем не се разцепва и мястото на БСП там е категорично, за разлика от дясното, което както се е събрало, така и се е разпиляло. „Дясното бе това, което изтегли колосалния дълг от 16 милиарда, който всички ние ще плащаме”, даде  един от многото примери на управлението на десните Калоян Паргов.