Драгомир Стойнев към ГЕРБ: Народът видя как управлявате и ви даде червен картон

Декларация на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ

„Боли, нали! Когато народът ви даде червен картон, когато наистина българският народ видя какво е качеството на вашето управление”. С тези думи се обърна народният представител от ПГ на БСП лява България и член на ИБ на НС на БСП Драгомир Стойнев към управляващите в Народното събрание в декларация от името на групата на левицата. Той бе категоричен, че управляващите не се справят и опитват на дребно да политиканстват , което не води до  нищо.  „Имигранти, еврофондове, развитие на страната – тук вие сте слаби, тук вие имате пълен провал”, категоричен бе той.

Според Стойнев оттук нататък са важни предсрочните избори. По думите му е важно да се сформира  правителство, което да даде устойчивост. Нужна е икономика, която да не се развива само върху еврофондове, а икономика, която да има добавена стойност.  Нужно е  добро образование и здравеопазване, което да е гарантирано от българската Конституция. „Това е истината и това е различно от вашата политика, която водите до момента”, заключи социалистът. 

Декларация на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ

Уважаеми колеги от ГЕРБ, 

Боли, нали! Когато народът ви даде червен картон, когато наистина българският народ видя какво е качеството на вашето управление. По тема бежанци и мигранти вие изобщо нямате право да говорите, защото това, което се случва, и тук в столицата, е че тези хора се разхождат, където и както  искат под носа на МС. Елате да видите какво е в общините. Елате да видите как се разхождат на групички по селата и хората се страхуват. Това е заради вашата изцяло некадърна политика. 

Питам аз, знае ли българският народ колко струва оградата на границата и дали има някакъв ефект от нея. Колко струва тази ограда – 250 млн. лв. и тя все още не е довършена. Все още виждаме служби от Унгария, от Сърбия. Не случайно и самите сърби искат да строят ограда. Защо? Нали ние пазим европейска България. Какво правим? Нищо не пазим и вие много добре го знаете, защото тези мигранти преминават през страната чрез каналджии и на тях се плаща. Само че МВР и правителството си затварят очите. Вие предприемате действия зад гърба на българските граждани, от което хората са отвратени и затова ви показаха този червен картон на изборите. Това е истината. И вие говорите за някакво справяне!   Карате премиери с джипове, които незаконно са прехвърлени. Не ви ли е срам, при толкова много злоупотреби! Вие продължавате да имате самочувствие, че ръководите добре тази държава. Неслучайно го разбрахте и вървим към предсрочни избори. Това, което се случва е недопустимо.

Говорите за европейски фондове.  Нали, когато се спря програмата „Околна среда”, беше заради кметове на ГЕРБ и това трябва да се знае, защото тогава вашите поръчки бяха опорочени и това е истината. 

Усвояемост по европейските фондове- едва 6%

Как говорите за добро справяне? Колко е вашата усвояемост по европейските фондове- едва 6%! И това е по данни на официален документ, вижте го в ИСУН.

При положение, че имате готова администрация.  При положение, че имате органи и  имате опита. Имате и една програма, която изобщо не върви- „Рибарство и аквакултури”, която сигурно ще бъде спряна. Вижте какво се случва и с програмата „Образование и наука”. Вижте какво става със София тех парк. Това не е тех парт, а се превръща в бизнес парк, защото там се продава право на строеж на безценица и вече не се търсят иновационни фирми. 

Защо не говорите за тези неща, а търсите дребното политиканстване и заяждане? Откъде накъде ще давате определения, когато българският народ е казал: „Да, искаме нови предсрочни избори” и вървим натам. Нека да излезем на тези избори.

Истината лъсва, защото  не може да се управлява само чрез медиите

Истината лъсва, защото  не може да се управлява само чрез медиите. Вие се превръщате в балон, защото хората и сигурността на България не са защитени и това е изцяло ваша отговорност. Там претърпяхте пълен провал – 250 млн. лв. за ограда на границата, която дори не е построена и е в лошо качество.

Колкото и да ходите, и да развеждате европейски лидери, виждате какво е.  Елате по Свиленгардско да видите как се разхождат тези нелегални имигранти от село в село, но защо да ходите там? Елате пред МС, на "Лъвов мост"- вижте какво е. 

Вие не се справяте.   Опитвате с дребно политиканстване, което до нищо няма да ви доведе. Имигранти, еврофондове, развитие на страната – тук вие сте слаби, тук вие имате пълен провал.

В темата за образованието- вижте какво показват всички международни изследвания. Че децата стават все по и по- неграмотни. Какво се случи в образованието? Пълна дупка. 

В здравеопазването – хората в кома ги карат на колички. Само и само да им вземат пръстовия отпечатък и вие много добре го знаете. С лекарствата какво се случва? И там всичко е пълен провал и трябва да го разберете.

Ако вие не го разберете, то народът вече го разбра и го показа на последните избори. 

Радев е достоен генерал и затова бе избран от българските граждани с такава голяма победа

Бъдещият президент не принадлежи нито на бизнес кръгове, нито на оръжейна индустрия, нито на Москва, нито на Вашингтон, нито на Брюксел. Това е един български достоен генерал и затова бе избран от българския народ с такава голяма победа.  Оттук нататък са важни предсрочните избори. Наистина да се сформира  правителство, което да даде устойчивост, което да даде икономика, която да не се развива само върху еврофондове, а икономика, която да има добавена стойност. Необходимо е добро образование и здравеопазване, което да е гарантирано от българската Конституция. Това е истината и това е различно от вашата политика, която водите до момента.