Крум Зарков: БСП е готова за изборите и е по-подготвена от останалите политически сили

Дек 06, 2016 Новини БСП в медиите 0 1355

Връщаме мандата, заради политическата реалност в страната

„БСП отстоява позициите си и ще върне мандата за съставяне на правителство. Тази позиция не може да бъде променена, защото отговаря на политическите реалности в страната.” Това заяви Крум Зарков, член на ИБ на БСП, в ефира на BG on AIR. Според него страната има нужда от радикални промени. „Вижте парламента и разпарчетосването на политическите сили в него. Имайки предвид нашите 38 депутати, не може да тръгнем да реализираме политиките ни само с тях, а страната ни се нуждае от промяна”, обясни той. Зарков бе категоричен, че предстоят предсрочни избори. „И ние не можем да разберем целия този напън за водене на разговори за какви ли не правителства в този парламент”, коментира той.

За предсрочния парламентарен вот, Крум Зарков обясни, че БСП е в по-добра позиция, отколкото е била преди няколко месеца. „Готови сме за изборите и сме по-подготвени от останалите политически сили”, категоричен бе Зарков и обясни, че вотът на недоверие към правителството самият Борисов го е обявил. „Ние повече от година и половина обяснявахме, че правителството на Борисов не се справя добре. Искахме вот на недоверие и за реформите в здравеопазването, за външната политика, и сега недоверие към тях получиха и от българските граждани”, коментира Зарков. 

По повод връчването на мандат на РБ от президента Плевнелиев, Зарков заяви: „Реформаторският блок не можа да се консолидира като група в парламента, да излъчи собствена политическа сила, камо ли да съставя правителство”, категоричен бе Зарков.