Жельо Бойчев: Здравният министър Петър Москов е пуснал търг за 1 млрд. и 200 милиона лева

Дек 02, 2016 Новини БСП в медиите 0 1052

Във всеки един ден на власт на това правителство в оставка, се случва грабеж след грабеж

"Няма нищо лошо една власт да се смени с друга. Не разбирам защо след като ГЕРБ предизвикаха предсрочни избори, сега са загрижени за състоянието на държавата. Във всеки един ден на власт на това правителство в оставка, се случва грабеж след грабеж. Министър Петър Москов е пуснал търг за 1 млрд. и 200 милиона лева. Това се случва, при положение, че изрично помолихме да не се сключват разпоредителни сделки в този момент". Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Жельо Бойчев по БНТ. Той бе категоричен, че сега със страшна сила се изнася документация от ведомствата и се правят назначения. "Създава се впечатление за задкулисие в дъражвата, пазарлъци и договорки", подчерта Жельо Бочев и категорично заяви, че левицата не може да участва в подобно правителство.

БСП ще върне мандата

"Парламентът е изчерпал своето доверие. Органите на БСП са взели решение и са упълномощили лидера ни Корнелия Нинова да върне мандата", коментира Бойчев. "Най-малкото, което дължим на хората е да бъдем постоянни. Колко трудно е и другите политически сили, като заявят позиция, да си държат на думата. Като кажеш, че поведението на политическата сила е такова, трябва да се отстоява", категоричен бе той.

По повод бюджета, Бойчев заяви, че Бюджет 2017 е антисоциален и ограничава икономическото развитие на страната. "Даваме си сметка, че каквито и предложения да дадем, не е ясно кой и как ще ги изпълнява, затова не сме правили нужните предложения за корекции", обясни той. 

Жельо Бойчев засегна и темата за 10-те милиона лева за наука, като обясни, че това е предложение, прието само с изключение на гласовете ГЕРБ. "Ние го подкрепихме, защото инвестициите в образование и наука са инвестиции в бъдещето на страната. Мисля, че системно се разрушва тази система, но ние не подкрепяме такава политика", каза още той.

Народният представител изрази мнение, че липсата на новоизбрания президент ген. Румен Радев на КСНС е бил правилен ход, защото ако е присъствал, е било възможно той да бъде въвлечен в пазарлъци и политически сделки.

По повод референдума, Бойчев обясни, че не трябва хората да се лъжат и заблуждават. "Промяната на изборното законодателство е много сложно, както и на изборната система, затова не трябва да се обещава на хората, че това може да се случи бързо. Нужна е и широка обществена дискусия по Изборния кодекс", обясни той позицията не БСП. Бойчев категорично заяви, че социалистите отчитат волята на гражданите и са предложили мажоритарен избор в смесена система. 

Народният представител от БСП каза също, че корекцията на субсидиите на партиите също изисква законодателни промени. "Парите трябва да бъдат редуцирани. Въпросът обаче е как и по какъв начин се финансират политическите партии. Трябва да има прозрачност-  кой финансира партиите", коментира Жельо Бойчев.