Ангел Найденов: БСП е последователна в решението си и ще върне възможно най-бързо мандата

Дек 02, 2016 Новини БСП в медиите 0 822

ПФ и ГЕРБ не се разбраха за министерските постове

„БСП ще бъде абсолютно последователна в решението си и ще върне мандата за съставяне на правителство, след като й бъде връчен”. Това заяви пред Нова телевизия зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Ангел Найденов. Той обясни, че  съгласно процедурата групата е избрала кандидат за министър-председател, на който да бъде връчен проучвателният мандат - председателят на партията Корнелия Нинова. „Взехме решение, потвърждавайки политическата си позиция за отказ от неговото ползване и незабавното му връщане”,  заяви социалистът.

Найденов обясни, че очакванията са ПГ на левицата да бъде поканена в началото на следващата седмица, за да й бъде връчен мандатът. „Спазваме своето обещание и ангажимент възможно най-бързо да върнем мандата, с което да се приближим и най-бързо до предсрочните избори”, каза още той.

На въпрос за промяната в позициите на ГЕРБ и ПФ за сформиране на правителство на патриотите, подкрепено от ГЕРБ, зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ отговори, че причините са много, но със сигурност е повлияло и разпределението на министерските кресла и пазарлъците.

Найденов бе категоричен, че при сформиране на служебния кабинет, трябва да се спазват конституционните правомощия на действащия президент, който и да е той в момента на назначаването на служебния кабинет.

„Не само БСП е на позицията за предсрочни избори. Според нас те трябва да са възможно най-скоро. Предложихме датата 26 март, най-близката дата, съобразно конституционните процедури, след разпускането на парламента, което се очаква да се случи след встъпването в длъжност на новия президент”, заключи Ангел Найденов