Корнелия Нинова: На задкулисието при взимането на решения в БСП е сложен край

Дек 01, 2016 Новини БСП в медиите 0 1414

Победата на ген. Радев е и победа на БСП

„Стоим зад Румен Радев и зад Илияна Йотова. Няма да предлагаме министри за служебен кабинет на ген. Радев”, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред БТВ. Тя допълни, че не може да става дума за каквото и да е задкулисие и вмешателство. „На задкулисието при взимането на решенията в БСП е сложен край”, категорична бе председателят на БСП. 

Победата на ген. Радев е и победа на БСП

По повод победата на ген. Румен Радев на президентските избори, Корнелия Нинова каза, че това е и победа на БСП. „Тя бе извоювана, благодарение на качествата му, благодарение и на преодоляването на апатията сред хората, които видяха в негово лице държавника”, обясни председателят на БСП. Тя припомни, че е поела риска да го предложи за кандидат за президент, въпреки че не е бил познат на обществото, но той е имал нужните качества. 

Проучванията показват сериозен ръст в доверието на хората за левицата

По повод предстоящите предсрочни парламентарни избори Корнелия Нинова  обясни, че социологическите агенции дават сериозен ръст на БСП. „Само от нас зависи дали ще го запазим и увеличим. Аз съм убедена, че ще успеем”, заяви лидерът на левицата. „Трябват ни държавници, които да защитават националния интерес”,  добави Нинова.

Лидерът на левицата заяви, че БСП ще предложи смесена система с елементи на мажоритарен и пропорционален вот. „Ние сме готови да се съобразим с решението на хората, които са го подкрепили, но има и такива, които не са. Затова предлагаме тази система”, коментира Корнелия Нинова. Тя каза още, че принципното мнение е да не се правят промени в изборните правила преди избори. 

Пазарлъците не водат до стабилност и не работят за държавата

„Няма да подкрепим кабинет на Патриотичния фронт. Този парламент е изчерпан и няма бъдеще.” – коментира още Нинова. Тя бе категорична, че не трябва да се участва във властта на всяка цена, "затова не приемаме и мандата сега”, подчерта тя. 

Лидерът на левицата коментира и задкулисието, което се шири в държавата. „През последните две години имаше нестабилно мнозинство, пазарлъци, разминавания, решения, които не водят до стабилност – това не работи добре за държавата”, коментира Корнелия Нинова.