Иван Ченчев: В БСП има обединение около мнението за промяна и даване на път на млади лица

БСП ще докаже, че има много нови и млади лица

„Пътят, по който е тръгнала БСП е добър. С всичко което направихме в последно време, младите ни членове могат да бъдат още по мотивирани, което те показаха и по време на  президентската кампания”. Това заяви в ефира на BG on Air Иван Ченчев, член на ИБ на НС на БСП. Той подчерта, че няма вариант БСП да приеме мандат, нито да се включи в съставяне на правителство, ако трета партия поиска да носи такъв в рамките на 43-то Народно събрание. „Всичко, което се случи на президентските избори и след това показва, че хората гласуваха за единствената опозиция”, категоричен бе социалистът.
Ченчев обясни, че анализите вътре в левицата показват, че по време на президентската кампания активът на БСП е мобилизиран почти на 90%.  „Ще продължаваме да работим с много енергия, която дойде не само от победата, а и от това, че лидерът на партията Корнелия Нинова обръща внимание на всеки детайл. БСП чува хората, тя е близо до тях и поради тази причина тръгна към промяна на устав и на мандатност на депутатите”, обясни той.
Ченчев заяви, че с подкрепата си за кандидатурата на ген. Радев Нинова е взела правилното решение. По думите му успехът е постигнат благодарение на различната визия, базирана на това, че председателят на БСП и партията са чули хората. Той изрази несъгласие с лансираната теза, че БСП е стояла в страни и вотът на президентските избори е бил изцяло протестен.

„БСП ще докаже, че има много нови и млади лица”, заяви Ченчев и допълни, че още преди кампанията в структурите на партията са влезли много млади хора. Той поясни, че само в район „Оборище” за близо 4 месеца са приети  над 40 нови млади членове и има заявки за още. Социалистът подчерта, че това се случва и в цялата страна, където има и много нови млади областни и общински председатели на БСП. „Това показва, че в партията има обединение около мнението за осезаема промяна и даването на път на нови млади лица”, заключи Иван Ченчев.