Стоян Мирчев: БСП е доказала, че защитава интересите на хората в този парламент

Точно заради това беше и голямата подкрепа на президентските избори

„В БСП има много млади хора. Заедно с мен, в Изпълнителното бюро влязоха още двама млади хора“. Това заяви Стоян Мирчев, народен представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и член на ИБ на БСП, в ефира на БНР по повод промените в ръководството на партията. Според него начинът, по който се управлява България, не се приема от хората и те са казали своето „не“ на президентските избори. „Ние трябва да дадем алтернативата“, категоричен е той. Мирчев подчерта, че БСП е доказала, че защитава интересите на хората в този парламент и като пример посочи дебатите и внесения вот на недоверие за реформите в здравеопазването. „Точно заради това беше и голямата подкрепа на президентските избори. Защото хората виждат, че защитаваме техните интереси“, допълни той.  Мирчев заяви, че новоизбраният президент ген. Румен Радев е достоен човек, който защитава позициите си. „Поставя обществените проблеми такива, каквито са и говори за тях без страх. От него очакваме да защитава интересите на страната. Той знае какво прави и няма нужда някой да му диктува. Неговата победа е на обществото, на българите“, посочи народният представител.
Мирчев каза още, че БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ няма да внася промени в бюджета. „На заседание на парламентарната група ще решим какво точно ще подкрепим в бюджета, но защо едно от нещата да не бъде по-голямо финансиране за наука?“, коментира той.
По повод идеята за мажоритарен вот народният представител обясни, че БСП ще се обърне към експерти, с които да обсъдят възможните варианти за промяна в  системата. Според него в законопроекта на омбудсмана Мая Манолова има много неясноти, а това е тема, по която трябва да се подходи отговорно.
На въпрос дали има възможност БСП да спечели парламентарните избори и да управлява самостоятелно, Мирчев заяви, че след тези избори всичко е възможно. „Стига да можеш да кажеш на хората точно и ясно какво искаш и предлагаш. Без да бъде обявен кандидатът на ГЕРБ, той беше с 20% преди Радев, а после знаем какъв беше резултатът“, припомни той.
Във връзка с промените в Устава на БСП Мирчев посочи, че предстои органите към партията да работят по темата за новата платформа и промените.