Жельо Бойчев: Николай Ненчев да спре продажбата на над 220 дка по Черноморието

Управляващите разграбват България

На президентските избори левицата постигна най-важната цел, а именно обединение на левите избиратели, които подкрепиха кандидатурата на ген. Румен Радев. С неговата кандидатура БСП показа нещо много важно – може да постави националния интерес над партийния”. Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Жельо Бойчев по БТВ. По думите му левицата е предложила на българските граждани възможно най-добрата личност, която олицетворява желанието за промяна на хората. Според Бойчев е нужна промяна, заради случващото се в страната ни.

Управляващите разграбват България

„Ще настояваме това правителство да спре всякакви разпоредителни сделки”, заяви Жельо Бойчев. Той припомни, че именно левицата е излязла с позиция за концесията на Летище София. „Настояваме също министърът на отбраната Николай Ненчев да се спре подготовката за продажба на над 220 дка по Черноморието. Не е редно да се разграбва България”, категорично заяви народният представител от левицата.

Бойчев призова кабинетът в оставка да спре и с назначенията на хора от ГЕРБ в бордове на държавни фирми и даде пример. „В съвета на директорите на ВМЗ-Сопот влиза председателят на ГЕРБ в града. Съпругата на бившия външен министър Николай Младенов е била назначена в борда на компанията, която се занимава с газовата връзка с Гърция, както и редица други назначения на хора от ГЕРБ. Не е коректно, нито честно, нито морално”, коментира начина на управление на държавата Жельо Бойчев. Той каза също, че се подменя и почти целия състав на външно министерство. „Защо министърът в оставка Митов  бърза с тези наначения?”, попита народният представител от левицата.

Накрая Бойчев бе попитан дали БСП ще приеме да състави кабинет или окончателно се отказва? „Няма да участваме в правителство в този парламент. Това е и позицията ни от първия ден на 42-рото НС и продължаваме да я отстояваме. Сегашното Народно събрание е изчерпило доверието на хората”, категорично заяви той.

Атанас Зафиров: Действията на министъра на отбраната Ненчев са в ущърб на военните ни сили

Нужно е да се понесе съответната отговорност

„Действията на министъра на отбраната Ненчев са в ущърб на военните ни сили и затова е нужно да се понесе съответната отговорност”. Това заяви народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Зафиров по БНТ. Той бе категоричен, че министърът дължи обяснение защо е скрил договорите за МИГ-овете. Според Атанас Зафиров най-важното е какви са последствията от това. „Последствията са, че пада нивото на подготовка на летците ни”, коментира народният представител.